cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mirta, Ziedīte, Amula
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Urva, Urve, Urvi, Orvi, Urbe
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Milgedas, Skalvė, Anzelmas, Amalija

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (comments)  

   Kādu laiku atpakaļ revolutuion.lv publicēja rakstu par Nokia N-Gage, ko diemžēl palaidām garām. Kā saka, labāk vēlāk, nekā nekad. Tagad raksts tiek publicēts arī pie mums, cietnī, jo iekārta ir vismaz tik interesanta, lai par to uzzinātu... 
 


   N-gage = engage = uzsākt, ieslēgt, iedarbināt. Vienu vai citu iemeslu vadīta Nokia ir sākusi darbu pie sava handhelda ar nosaukumu Nokia N-Gage. Pagaidām pieejama tikai informācija presei, kas, protams, kā jau reklāmai pienākas, izceļ tikai produkta labās īpašības. revolution.lv piedāvā paskatīties uz N-Gage no visiem iespējamajiem leņķiem, tiesa balstoties tikai uz tiem pašiem informācijas avotiem, kas pieejami visiem.

   Nevienam nav noslēpums, ka Nokia's primārā nodarbošanās ir mobilo telefonu ražošana. Šoreiz Nokia ir mēģinājusi uzbūvēt portatīvo konsoli, kura solās būt nemērīti laba, īpaši geimošanai, ar sekundāro īpašību - zvanīšanu. 137 gramus smagā un 133.7 x 69.7 x 20.2 mm lielā (mazā) ierīce pārdošanā nonāks 2003. gada pēdējā ceturksnī. Mazā daiktiņa ekrāna izmērs ir 176 x 208 pikseļi, 4096 krāsiņās, iluminēts ar aktīvās matricas displeju. Pēdejā lieta varētu būt noderīga semiolei, kura mīl baudīt spēles vairāk skatoties, nekā spēlējot. Rādās, ka šis varētu būt vairāk vai mazāk nopietns konkurents absolūtajam tirgus līderim GameBoy Advance. N-Gage izskatu varat aplūkot bildēs un šeit, grozot, staipot to visos virzienos un dimensijās, savukārt vadības pogas redzamas tepat pirmajā bildē. "Krustiņš" atrodas kreisajā pusē un ar to ir iespējams izdarīt kustības deviņos dažādos virzienos. Labajā pusē, kā jau handheldiņam pienākās, ir divas pogas, kas ir divi telefona ciparu taustiņi, proti, 5 un 7. Lai nejuktu vadība, kā tas ir parastajā Nokijā spēlējot Snake, 5 un 7 pogas ir izceltas un iekrāsotas citā krāsā.

   Spēles ierīcei iznāks speciālās spēļu kartēs (MMC) (game card (MMC)), kuras ietilpība būs vismaz 64Mb. Pati Nokia saka, ka šajās kartēs pieejamās spēles būs ar dziļāku grafiku, un atsevišķas spēles var būt lielākas, lai tās varētu ierakstīt pašā aparātā. Iekšējā atmiņa būs 3.4Mb kā arī iespējamas arējās, atsevišķi nopērkamās, atmiņas kartes ar ietilpību 32, 64, 128 Mb. Atsevišķi atmiņas sloti būs speciāli priekš attēliem, kalendāra, SMS u.c. telefoniskām fīčām.

   Ja ņem vērā to, ka N-Gage sevī ietver arī FM radio uztvērēju, tad pašsaprotama lieta ir stereo skaņa gan radio, gan spēlēm ar IHF skaļruņiem un iespēju pieslēgt austiņas. Kā arī stereo ieeja (USB 1.1.) mūzikas ierakstīšanai, ko, protams, varēsiet klausīties autobusā, uz skeitborda esot, vai lecot ar izpletni. Paši saprotat, ka tāda pumpainu tīneidžeru problēma kā polifonisku melodiju ielāde telefonā jums nesagādās liekas problēmas.
Interesanta lieta ir bluetooth, kas paredzēts multiplayer spēļu spēlēšanai. Nav vajadzīgi ne vadi, ne satelītantena, galvenais, lai nav skapis pa vidu. Sasēžas visi aplītī un ar pietiekami jaunās wireless tehnoloģijas iespējām dragā Kart Racing vai Moto GP.
Palielīšanās un lietisko pierādījumu labad handheldā ir iespēja taisīt ekrānšāviņus (screenshot) un sūtīt tos saviem draugiem un ienaidniekiem.
Labāk vienu reizi redzēt, nekā desmit reizes dzirdēt. Tieši tāpēc klikšķiniet uz thumbnaiļiem un apskatieties, kādas spēles jau būs pieejamas uz Nokia N-Gage. P.S. Sagatavošanā jau ir Puyo Puyo (Sega), Virtua Tennis (Sega), Sega Rally (Sega).
         

   Lai arī Nokia N-Gage ir būvēta kā portatīva kabatas konsolīte, nedrīkst aizmirst arī telefonu, kas nemaz nev tāds švakulis uz parējo fona. WAP, GPRS, iebūvēts internet browseris, IMAP4, POP3, SMTP, MIME2 e-mail atbalsts, EGSM 900/GSM1800/GSM 1900 frekvences, kaudze ar iespējām sūtīt gan grafiskās, gan audio, gan teksta SMS. Daudz kas ir aizmirsts pieminēt tāpēc ziniet, ka Nokia N-Gage sevī ietver daudz uz dažādas iespējas, kas nopietni draud sadot pa GameBoy Advance pakaļu.

   
P.S. Varat palasīt par ActionMan pirmajiem pieskārieniem Nokia N-Gage.

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (comments)
Prev: Ziņas / Interesants biroja datora skaļruņu risinājums
Next: Ziņas / iRiver - mazs, bet izdarīgs...
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.