cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Vēsma, Fanija
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Aleksandra, Alli, Aalike, Alli, Andra, Sandra
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Gostautas, Eisvydė, Marcijonas, Agnė

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (32)  

Pēdējo pāris dienu laikā diezgan liela ažiotāža lietotāju vidū ir sacelta apkārt jaunumam par to, ka Microsoft Internet Explorer (MSIE) turpmāk netiks piedāvāts kā atsevišķs produkts, bet gan kā tikai daļa no Windows saimes aplikācijām. Daži biedri pat sajūsmināti paziņo, ka MSIE ir miris un tagad tik sāksies zaļie uzplaukuma laiki pārējiem, alternatīvajiem interneta pārlūkiem.
Atļaušos iebilst, pret šādiem apgalvojumiem un mēģināsim apskatīties MSIE nākotni nedaudz reālistiskāk, atejot nost no saukļiem „MS mustdie, linux ruljez”.


 
Tātad, MSIE kā jau mēs to visi zinām tiek izplatīts līdz šim bezmaksas – produkts tiešā veidā nenes peļņu Microsoft, taču ir spējīgs palīdzēt popularizējot citus kompānijas risinājumus un produktus. Runāt par to, ka Microsoft aptrūcies naudiņas vai vienkārši žēl MSIE tālākai izstrādei ir nedaudz muļķīgi – kā jau mēs to visi zinām, Microsoft pašlaik ir viena no retajām IT kompānijām, kas pastāvīgi strādā ar milzīgu peļņu. Kāds tad vēl iemesls var būt tam, ka MSIE netiks izplatīts turpmāk bezmaksas? Atbilde ir visai vienkārša – akūti nepieciešamā produkta izaugsme. Mēs visi zinām, ka citu pārlūki bieži vien piedāvā ievērojami plašāku funkcionalitāti nekā MSIE pēdējās versijas. Taču. Microsoft pašlaik neredz iespējas kā uzlabot pārlūka drošību, tehnoloģiskos risinājumu un lietošanas ērtumu kā tikai daļu no kopējās sistēmas. Tas nozīmē, ka turpmāk pārlūkā tiks izmantoti risinājumi no pašas Windows sistēmas. Lūk arī vēl viena atbilde uz jautājumu, kāpēc tagad MSIE nevarēs izmantot uz jebkuras sistēmas – kur ir garantijas, ka MSIE 7 netiks instalēts uz Windows 98 vai Windows ME? Šādas garantijas nevar sniegt neviens – protams, var mēģināt neļaut instalēt MSIE nākamo versiju uz noteiktām sistēmām, taču vienmēr atradīsies „rakari”, kas to izdarīs un varam būt droši, ka paziņos to pārējiem.

Domājams, ka situācija būs tagad skaidrāka – MSIE nav miris kā produkts! Tas ir miris kā bezmaksas produkts, kuru varēja instalēt praktiski uz jebkuras Windows saimes sistēmām.

Tagad pajautāsim sev, vai šāds solis ir labs vai slikts no Microsoft puses. Pateikt to ir grūti – viennozīmīgi tas ir izdevīgs pašai kompānijai – ļoti līdzīga politika tiek veikta ar jaunāko Office versiju, taču par to runās, kad produkts nonāks līdz veikalu plauktiem. Vairākums gadījumos, šādu soli vienkāršie lietotāji nemaz nepamanīs – būs jauns dators ar jaunu Windows un ar ierasto pārlūku. Pašreizējā MSIE versija ir gana apmierinoša vairākums lietotājiem un patiesību sakot, neviens tā nemaz neskrien uzstādīt visus tos daudzos drošības papildinājumus un pārējos papildinājumus pārlūkam.

Īsumā tas ir arī viss. Necelsim paniku, skatīsimies uz lietām reāli un nevis caur rozā brillēm ar niknu pingvīnu uz okulāriem.
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (32)
Prev: Ziņas / Winampa tēvs - Justin Frankel aiziet prom no Nullsoft.
Next: Spēles / Enter the matrix...
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.