cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mirta, Ziedīte, Amula
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Urva, Urve, Urvi, Orvi, Urbe
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Milgedas, Skalvė, Anzelmas, Amalija

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (25)  

Cietnis.lv ir jau vairākas reizes iepazīstinājis savus lasītājus ar kompānijas Nokia mobilo telefonu apskatiem no kuriem var secināt, ka pasaules līderis mobilās telefonijas jomā vienmēr ir sekojis līdzi jaunākajām tehnoloģiskām modes tendencēm un maksimāli centies izpatikt savai klientu armijai. Runājot par Latviju, jāatzīst, ka Nokia pārstāvniecība mūsu valstī darbojas jau visai sen ar vairāk nekā labiem panākumiem – Nokia aparāti ir paši pārdotākie mūsu valstī nu jau vairāku gadu garumā. Tiek pamatīgi strādāts pie izvēlnes latviskošanas, kas ir viens no panākuma pamatakmeņiem, kā arī ir gana labi organizēts autorizēto servisu centru darbs.

Mūsu šodienas varonis mobilais telefons Nokia 3510i, kurš iespējams pavisam vairs nav kompānijas jaunākais modelis, taču pastiprinātā uzmanības centrā nonācis pēc tā kā vēl viens līderis savā jomā – Latvijas Mobilais Telefons – paziņoja par šī modeļa iekļaušanu savā Mazcenas Telefonu kārtējā akcijā, kurā tiek piedāvāti telefoni par simbolisku samaksu ar apņemšanos no klienta puses lietot operatora pakalpojumus tuvāko divu gadu laikā.
 
Izskats
Nevienam nav noslēpums, ka 3510i ir jauniešu vidū populārā 3510 turpinājums – aparāta izskats principā ir identisks – vienīgi jaunākajam modelim korpusa noformējumā tiek izmantoti citas krāsas – ja 3510 gadījumā visbiežāk tā bija tumši sarkanā un baltā krāsa, tad 3510i iespējams iegādāties gan tumši zilā krāsā, gan šodien populārajā bēša (smilšu) krāsā.
Nokia 3510i izmēri arī atbilst jaunākajam brālim - 118 x 49.6 x 17.1 mm un 106 gramus viegls. Šie izmēri ļauj to bez problēmām pārnēsāt džinsu kabatā, taču krekla priekšējā kabatā to nēsāt ir nedaudz apgrūtinoši.

Telefona malās tiek izmantots caurspīdīga plastmasa, kas neskatoties uz savu caurspīdīgumu tik un tā neļauj mums saredzēts aparāta iekšējo uzbūvi. Cietnis.lv saņēma uz apskatiem bēšas krāsas variantu – sāna malas plastmasa izgatavota no ornažas krāsas materiāla, savukārt aizmugurējais panelis noformēts baltā krāsā ar trīsstūra formas melnu laukumu uz kura gozējas Nokia logotips.
Aparāta izskats ir mūsdienīgs un nez kāpēc, labāk izskatās tīneidžera/studenta rokā nekā ierēdņa vai vecāka gada gājuma cilvēka delnā. Izvērtēt vai aparāta izskats ir veiksmīgs, nav iespējams – tā ir gaumes lieta – patīk vai arī nepatīk.

Funkcionalitāte
Nokia 3510i aprīkots ar krāsaino ekrānu, kas spējīgs attēlot 4096 krāsu toņus un tā izšķirtspēja 96x65 pikseļi. Kaut arī daudzi lietotāji uzskata šo displeju par identisku 6610/7210/6100 modeļos izmantotajiem, tā tomēr nav taisnība – minētajos modeļos izmantoti ekrāni ar ievērojami lielāku izšķirtspēju. Telefonā izmantotā ekrāna kvalitāte ir tāda kāda nu viņa ir – šāds raksturojums būtu vispiemērotākais dotajam aparātam. Tā tik tiešām nav augsta – pat vēl sliktāk – displeja kvalitāte ir nedaudz zem „apmierinoši” atzīmes. Ir novērojums par Nokia telefonos izmantotajiem ekrāniem – kompānija necenšas apgādāt savu aparātus ar pašiem kvalitatīvākajiem ekrāniem kā to dara Korejas pārstāvji – LG un Samsung. Taču 7650 un 3650 modeļos izmantotie ekrāni jau ir kvalitatīvāki.
Traucē arī tas, ka dienas gaismā ir ļoti grūti saredzama informācija, kas tiek attēlota ekrānā.

Telefonā iebūvētā atmiņa nodrošina iespēju saglabāt līdz 500 kontaktiem adrešu grāmatiņā, saglabāt 150 īsziņas, kā arī 50 MMS īsziņas. Jā, tas nozīmē, ka telefons atbalsta Latvijā salīdzinoši nesen ieviesto MMS pakalpojumu – atgādināsim, ka multimēdiju īsziņu pārraidīšana un saņemšana pieejama tikai Latvijas Mobilā Telefona abonentiem.

Neskatoties uz to, ka Nokia 3510i ir orientēts uz jauniešu auditoriju, ar tā palīdzību iespējams skatīt interneta resursu ar GPRS un HSCSD datu pārraides tehnoloģijām – protams, neizpaliekošs ir WAP.

Baterijas darbības laiks un zvans
Nokia 3510i var tikt piegādāts ar divu veida Litija-Jona baterijām – BLC-1 (825 mAh) vai BLC-2 (950 mAh) – uz apskatu saņemtais telefons bija aprīkots ar BLC-2 bateriju, kas nodrošināja telefona darbību vairāk nekā 3 dienu garumā, pie 10-15 minūšu sarunām ikdienas un diezgan pastiprinātu aparāta iespēju pārbaudīšanas. Kā zināja pastāstīt zinoši cilvēki, Latvijā visbiežāk ir sastopami telefoni ar BLC-2 bateriju, kas nevar nepriecēt.

Kā jau to pieprasa šodienas tehnoloģiskā mode, arī šim telefonam ir polifoniskie zvanu toņi. Situācija ar tiem ir tāda pati kāda ar ekrānu – jā, tie ir un ne vairāk. 4 instrumentu polifonija vienkārši nobāl blakus Samsung izmantotajai 32 instrumentu vai LG 40 instrumentu polifonijai. Diemžēl zvana skaļums bieži vien ir nepietiekošs, ja telefona aparāts atrodas bikšu kabatās vai vēl sliktāk – somā. Daļēji situāciju glābj vibrozvans, taču arī tā kvalitāte (lasi – vibrēšanas stiprums) bieži vien ir nepietiekams un lietošanas laikā nācies palaist garām ne vienu vien zvanu.

Citas iespējas
Telefona navigācija ir identiska pārējiem Nokia modeļiem. Izmantojot savdabīgās formas navigācijas taustiņus, lietot to ir vienkārši pat citu firmu piekritējiem – Nokia navigācijas un izvēlnes sistēma vienmēr ir bijusi uzdevumu augstumos.
Iespējams spēlēt standarta Nokia Java spēlītes – Bowling un Sky Diver. Tāpat noderēs vienkāršais organizators, kalendārs, kā arī nekur neizpaliekošais modinātājs. Starp citu, modinātājs ņemot vērā vājo zvana skaļumu, ir kluss – pamosties no tā nav iespējams. Kaut arī no otras puses – citus biedrus nevar pamodināt arī lielgabala šāvienu:)

Secinājumi
LMT piedāvā iespēju iegādāties šo telefonu par nieka 39 Ls (ar abonēšanas līgumu uz diviem gadiem), savukārt bez līguma šo telefonu iespējams iegādāties par apmēram 110 latiem. Mūsuprāt, vairāk nekā pieņemama cena par telefonu ar šādām iespējām – krāsainais ekrāns, polifoniskie zvana toņi, datu pārraide, plaša atmiņa. Taču pirms pirksiet Nokia 3510i vēlreiz apsveriet vai minētie trūkumi jums netraucēs to lietot ar prieku. Un pēc tam vēlreiz apsveriet, jo mobilo telefonu vairākums gadījumos nemaina ik pēc pāris mēnešiem un vienu modeli lieto vismaz 1-2 gadus.

Nokia 3510i saņem 7 cietnīšus – aparāts tik tiešām nav slikts, taču trūkumi arī ir būtiski un tie traucē aparāta lietošanā.


Patiecamies Latvijas Mobilajam Telefonam par sadarbību raksta tapšanas laikā, kā arī atsevišķs paldies Dāvidam Danem.

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (25)
Prev: Ziņas / Velosipēds ar GPS
Next: Winamp / Winamp 2.95
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.