cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (comments)  

   "It's f***ing scarrry!" Tā varētu pārfrāzēt filmā The Boondock Saints izmantoto leģendāro frāzi un attiecināt uz šausmīgāko līdz šim redzēto spēli, survival horror žanra pārstāvi - Fatal Frame. Otrā daļa (Fatal Frame 2: Crimson Butterfly) solās būt vēl... vēl... vēl...
 

   "Fatal Frame makes Silent Hill feel like Disneyland" tā par spēles pirmo daļu izteicās PlayStation Magazine. Varbūt ne kā Disnejlendā, bet daudz bailīgāk gan. Piemērs no dzīves - gatavojoties Silent Hill spēlēšanai tikai brīdināti draugi un draudzenes par to, ka šovakar esmu aizņemts. Tika iepirkts pietiekams daudzums Coca~Cola, fast food, iedegtas sveces, izslēgta gaisma un sākts izbaudīt SH piedāvātās bailes. Fatal Frame gadījumā šī shēma nedarbojas, jo pēc trīs minūšu spēlēšanas tu zelta zivtiņai lūdz, lai ciemos nāk draugu bari, kļūst gaišs, zvana telefons un tu neesi viens. Pretējā gadījumā Fatal Frame tiek spēlēts, kad vairāk drosmes un draugu blakām.

Pēc veiksmīgas spēlētāju izbaidīšanas Tecmo turpina ar Fatal Frame 2: Crimson Butterfly, spēle zināma arī zem nosaukuma Zero 2: Crimson Butterfly. Pirmā daļa vēl bija pieejama gan uz Xbox, gan Playstation2, tad tagad izstrādātāji turpinājumu piedāvā ekskluzīvi Playstation2. Turpinājums ir bāzēts uz oriģinālo Fatal Frame spēli, kas savukārt tika veidota pēc patiesiem notikumiem. Lieki piebilst, ka sagaidāma labāka grafika, rafinētāks gameplay un vēl šausmīgāki skati un sajūtas, kas pretendē uz urīnpūšļa satura atbrīvošanu. Otrā FF daļa ir veidota kā prequel 30 gadus pirms notikumiem, kas obligāti bija izspēlējami visiem survival horror cienītājiem. Spēle veidota nevis uz asiņainiem skatiem un preteklīgiem slepkavības mēģinājumiem, bet gan uz psiholoģisko baiļu sajūtu izraisīšanu spēlētājā. Jūsu pretinieki ir spoki, ar savu par-spoku-kļūšanas stāstu, jūsu ierocis - camera obscura. Nofotografējot spoku, tas pazūd un bildes varat ielikt albumā un baidīties ģimenes lokā. Balstoties uz empīriskiem pētījumiem cīnīties ar kameru pret spokiem nav smieklīgi, bet pilnīgi nopietni un psiholoģiski iespaidīgi.

FF2 būs par divām dvīņu māsām Mio un Mayu. Nepatikšānas sākās, kad meitenes apciemo ciematu, kurā pavadījušas savu bērnību. Kur gadījies, kur nē uzrodās purpura taurenis, kas aizved meitenes mežā, kur viņas atklāj kādu mistisku ciematu. Meitenes tur redz rituālu, kurā tiek nogalinātas dvīņu māsas gluži kā viņas. Mistiskais taurenis ir darījis savu un par minūtēm/sekundēm vecākā māsa Mayu nokļūst nepatikšanās, Mio to dodās glābt. Vecākā māšele nav bijusi izturīga pret ļaunajiem un ir gatava ziedoties to labā, nogalinot māsu. Oh my God! Too much pressure! Lai arī ar sižetu no iepriekšējās spēles daļas šeit pagaidām maz sakara, bet sērijas fani ātri iejutīsies lietojot veco labo kameru un lietojot tos pašus ghostbusting principus. Kā jau nopratāt, ceļš uz mistisko ciematu kopā ar māsu būs kā tutorial, ja nu tiešām sākat spēli tikai no otrās daļas, kas, protams, ir slikti.

FF2 ir sadalīta nodaļās tāpat, kā FF, kurus spēlējot varēsiet dziļāk un dziļāk iegrimt spēlē un risināt līdzīgus uzdevumus, kuru vienkāršība/sarežģītība ir sākot kloķīša pavilkšanas un beidzot ar slepenu istabu atrašanu un to izpēti. Jau pierastie aizej-tur-atrodi-to arī neliks vilties. Sakarā ar to, ka darbība vairs nenotiek tikai slēgtās telpās, bet gan veselā ciematā, garlaicīgi un viegli neklāsies. Būs arī iespējas atklāt papildus līmeņus, kuriem ir mazāk saistības ar to iziešanu, bet vairāk prāta apskaidrošanas spējas sakarā ar spēles stāstu. Kameras vadība ir tā pati vecā - pārslēdzamies un pirmo personu, meklējam maksimāli izdevīgāku punktu, lai nogalētu spoku un savācam enerģiju. Ticiet man tā visa padarīšana ir to vērta, lai dabūtu labi patrīsēt.

Kā jau tika minēts grafika ir uzlabota - attēls ir tīrāks, ēnas izteiksmīgākas un spēles raksturi (vārda character latviskojums konsolista hirina izpildījumā) detalizētāki. Piestrādāts pie sīkākām detaļām, piemēram plandoši drēbju atloki, meiteņu mati un dūmakaini spoku apveidi. Spēle tiek lietoti dažādi efekti, piemēram, filtri, kas dod nokrāsu, melnbaltas starpfilmiņas (iepriekšējā versijā atmiņas u. tml. notikumu attīšana). Atmosfēra tā pati - creepy as hell. To pašu var teikt arī par spēlē sastopamo mūziku. Bagāts sortiments ar spocīgiem skaņu efektiem, mūziku, ambientas skaņas un balsis. Čaboņa, čīkstoņa, šalkoņa un aizdomīga veidojuma stenēšana liks ietrīcēties ne tikai DualShock 2 kontroliera rotoriņiem, bet arī jūsu kreisajam sirdskambara vārstulim.

Ne tikai īstam survival horror fanam būtu ieteicams Fatal Frame 2: Crimson Butterfly, bet arī jebkuram, kurš savā plauktā un disku iekārtā ieliek tikai labas spēles. Šī viena rādās tāda esam. Noskatieties vienus no pirmajiem video (a; b) un saprotiet par ko ir runa.

    
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (comments)
Prev: Ziņas / LMT statistika
Next: Ziņas / Klusinātājs mobilam
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.