cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Gunta, Ginta, Gunda
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Armas, Armo, Arm, Kallis
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Manvydas, Almantė, Bertoldas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (92)  


Kāpēc mirst cietņi? Viss šai rakstā ir tikai mans subjektīvais viedoklis un nekas vairāk. Domas, pārdomas, secinājumi. Pacelšu atkal nemierīgo tēmu par cietajiem diskiem, kuri mirst. Mirst visi, arī cietie diski, un un nav starpība kuras firmas. Diemžēl nē. Mirst i IBM, i Fujitsu, i Quantum, i Seagate, Western Digital. Fakts. Nepaiet ne mēnesis, vai pat pusgads un jaunais cietnis ir miris.
 
Un galvenais, atgādinu šeit nav starpība vai IBM, vai Western Digital, vai Quantum, vai kāds cits cietnis. Daudziem šāds bēdīgs stāsts ir bijis, ir izjusts uz savas ādas. Mirst cietņi, it sevišķi slēdzot iekšā datoru, startējot nomirst cietņa elektronika un disks vairs neatpazīstās. Kā arī ir bijuši varianti kad nomirst arī strādājošs un pēkšņi.
Te nu lūk jāstiepj tas beigtais cietnis ar visu vēl nepazudušo infu pie meistara uz datorkantori, kurš nodrošina tam attiecīgu garantijas remontu. Ierakstītā informācija diemžēl nav pazudusi, lai ko jums ļaunie onkuļi kantoros teiktu, cilvēki mīļie problēmas protams būs ar infas atgūšanu, bet nu fiziski ir tikai jānomaina plate uz hdd, nekas vairāk, un cietnis kalpos ilgi, jo ilgi. Bet ne jau par infas atgūšanu ir šis stāsts. 
Ļoti daudziem esmu novērojis, ka problēmas sākās ar Enlight korpusos atrodošo barošanas bloku, pašam darbā 2 PC nomira identiski dažādos laika starpposmos, varbūt tā ir sakritība ka tieši Enlight korpusos mirst cietņi, bet skaidrs bija viens, pie vainas bija baroklis.
Ļoti gribētu dzirdēt viedokli kommentāros no cietušiem kāds barošanas bloks bija Jūsu pīsī, kad nomira HDD. Kāpēc vispār es pie šādas domas nonācu, kāpēc - no sākuma domāju ka pie vainas ir HDD, bet kad pēc mēneša nomira otrs PC, kurā bija 2 HDD un pie tam viens bija Fujitsu ražojuma un otrs bija Quantum, sapratu ka tomēr pie visa vainīgs barošanas bloks.
Papildus šim rakstam gribētu vēl piebilst, kāpēc HDD arī diezgan pamatīgi uzsilst, atbilde atkal pie vainas barošanas bloks, krievi šai sakarā pat pamatīgu testu bija izveikuši, kādēļ vienā datorā cietnis ir samērā karsts, bet otrā vēss. Visa vaina ir 12 V spriegumā, kas nāk no barošanas bloka uz cietni, pa pusvoltu lielāks spriegums un cietnis silst nejēgā.
Starp citu, ja kādam interesē norādīšu arī linku uz forumu, kur tika izveikti eksperimenti. Šo to var palasīties un padomāt, kādēļ tā.
Beigās esu nonācis pie secinājuma, ko tad darīt, lai nemirtu nost cietņi? Pirmkārt ieteiktu nomainīt barošanas bloku pret kvalitatīvāku, vēlams 300 - 350 W. No pieejamajiem Latvijā es ieteiktu HEC ražojuma barošanas blokus, viņi ir diezgan kvalitatīvi, un nodrošina normālu elektrības padevi, kā arī pietiekami lēti priekš laba barošanas bloka.
Varbūt jums ir citi ieteikumi, viedoklis, laprāt uzklausītu atsauksmēs!
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (92)
Prev: Ziņas / iPAQ īpašnieki ir neapmierināti!
Next: Ziņas / Pašvaldību atbalsta centra pašvaldību informācijas sistēma
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.