cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Valdemar, Voldemar, Valdek, Valdeko, Valdo, Valdu, Valdur, Valmar, Valmer, Volmer, Volli
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina, Leonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (42)  

Jau agrāk esam stāstījuši, ka kompānijas Nokia pozīcijas tirgu ir ļoti interesantas – firmu var apskaust un tajā pašā laikā izteikt līdzjūtību. Līdera pozīcijas ir iekarotas diezgan veiksmīgi un atrāviens no konkurentiem, piemēram, Eiropā ir diezgan nopietns. Neskatoties uz to, ka dažu reģionu mobilo telefonu tirgū Somijas zilais gigants jau ir apsteigts (ASV pirmajā vietā ir Motorola), visā pasaulē pozīcijas ir diezgan drošas. Taču ir viens nepatīkams kompānijai moments – konkurenti arī neguļ. Konkurenti viens pēc otra izlaiž jaunus telefonus, investē milzīgas summas mārketingā (Samsung finansu resursi, šķiet, ir neizsīkstoši), lietotāji, pērkot telefonus, jau pieraduši tos salīdzināt un nevis pirkt tāpēc, “ka tā ir Nokia”. Tāpēc arī Nokia nākas ļoti bieži izlaist jaunus mobilos telefonus – biežāk nekā konkurentiem. Viens no jaunākajiem modeļiem, kas tik tikko parādījies Latvijas veikalu plauktos, ir Nokia 6100.
 

Vispārējā informācija un izskats.
Pirmās ziņas par šo telefonu "Cietnī" parādījās pagājušā gada oktobrī, kad notika informācijas noplūde no kompānijas dzīlēm. Pats interesantākais, ka daudzas Nokia lokālās pārstāvniecības nemaz nebija dzirdējušas par šo modeli un informāciju smēlās no preses:). Nokia 6100 praktiski ir identisks agrāk tirdzniecībā nonākušajiem 6610 un 7210 modeļiem – visiem šiem trijiem telefoniem ir viena platforma, taču 6100 ir nedaudz citādāka baterija, kā arī nav iebūvēts FM radio uztvērējs.

Telefons dzīvē izskatās mazāks kā  fotogrāfijās – aparāta svars ir nieka 76 grami, savukārt fiziskie izmēri ir 102 x 44 x 13.5 mm. Īpašu uzmanību pievērsiet telefona biezumam – 13.5 mm – tas panākts ar jaunas baterijas  izmantošanu – BL 45, kuras biezumu variet novērtēt fotogrāfijā.
Par to, vai telefons izskatās labi, vai nē, spriest ir ļoti grūti – pārāk subjektīvi. Personīgi man telefons patika, apaļīgas formas, ļoti interesanti taustiņi un visādi citādi pozitīvs iespaids. Telefonam ir sudrabainas krāsas noformējums, savukārt laukums virs ekrāna ir reljefs (atvainojiet par šurumburum:)). Pieejami sešu dažādu krāsu korpusi.

Telefona taustiņi izvietoti gana parocīgi – tas attiecas gan uz numuru taustiņiem, gan uz tā saucamiem servisa taustiņiem. Spiežot uz tiem, pirksts neslīd un vienīgais iebildums varētu būt pret taustiņu apgaismojumu – tie tiek izgaismoti zilā krāsā, un tumsā ir ļoti vāji saredzami. Domāju, ka tas ir tīri nosacīts trūkums, jo, gribot vai negribot, mēs ātri pierodam pie taustiņu izvietojumu un uzrakstīt SMS tumsā nav problēmas.

Tāpat vēlos atzīmēt interesanto SIM kartes ievietošanas mehānismu – tas paslēpts zem baterijas un karte ievietojama paceļot metālisku fiksācijas mehānismu – sākotnēji šķiet neparocīgi, taču pēc tam saproti, ka tādejādi karte tiek ievietota pamatīgi un kontakts tiek uzturēts pastāvīgi. Galvenā kļūda, ko viegli pieļaut – SIM karte ir jāievieto mikroskopiskajās turētāja sliedītēs, nevis jāiemet ligzdā un jāaizvāž turētājs. Šādā gadījumā telefons gan strādā, bet tiek deformēta SIM karte un arī baterija līdz galam neiegulst vietā.



Ekrāns un baterija
Krāsaino displeju ēra, dāmas un kungi, ir sākusies! Šodien jau reti kurš ražotājs var atļauties piegādāt telefonus ar melnbaltu ekrānu – cenas krīt, telefoni kļūst pieejamāki, attiecīgi arī pieprasījums pieaug. Piemēram, tīrākais vidējās klases pārstāvis Nokia 3510i šodien jau ir nopērkams par 149 latiem un tas jau ir tik tiešām apdomājams variants. Nokia 6100 displejs spēj attēlot 4096 krāsas un tikpat arī Nokia 3510i. Ekrānam ir 128 x 128 pikseļu izšķirtspēja un attēla kvalitāte ir apmierinoša - apgaismojums pietiekams, lai bez problēmām saskatītu informāciju tumsā, savukārt krāsas vairāk vai mazāk atbilst patiesībai.

Jau minējām, ka šajā telefonā ir izmantot jauna baterija BL45 ar vēl nebijušiem izmēra/ietilpības rādītājiem – apmēram 4 milimetrus biezā Li-On baterija ir ar “ietilpību” 750 mAh, kas nodrošina telefona darbību līdz pat 4 dienām ar runāšanas laiku apmēram 15 minūtes dienā. Protams, izmantojot GPRS vai IrDA portu, baterijas darbības laiks sarūk ātri, taču tā tas ir ikvienam telefonam un tur neko nevar padarīt:).



Funkcijas
Telefons ir spējīgs strādāt trijos GSM tīklos – 900/1800 un 1900, kas tiek izmantots pārsvarā ASV teritorijā – tā kā variet neuztraukties par sakariem, dodoties komandējumā uz Ņujorku vai atvaļinājumā uz Lasvegasu. Kā jau minēts, Nokia 6100 iespēju ziņā ir identisks tirgū ilgāk esošajiem 6610 un 7210. Atgādināsim galvenās iespējās – labi sajūtams vibrozvans, GPRS un HSCSD datu pārraide un infrasarkanais ports.

Telefonam ir pārstrādāta izvēlne, kura kļuvusi  krāsaina, un, ja tā var teikt – daiļāka. Izvēlnes pamatprincips ir saglabājies nemainīgs un atšķirība no pārējiem Nokia modeļiem ir tikai vizuālajā noformējumā – izvēlnes nosaukums->izvēlnes apakšpunkti->uzstādījumi.

Īpaši vēlētos atzīmēt funkciju Wallet, kas būs ļoti noderīga vairākumam no mums. Vispirms, atveriet maku un saskaitiet cik jums ir debetkartes – vismaz divas būs. Tālāk – cik kodus no durvīm jums jāatceras? Droši vien arī kādi divi būs. Un vēl parole no darba datora? Teorētiski atcerēties vairākas dažādās ciparu kombinācijas nav problēmas, taču var arī sajaukt, kā rezultātā varam palikt pie bankomāta bez naudas, salt pie durvīm un mēģinot sazvanīt kādu no mājiniekiem. Tāpēc Nokia piedāvā saglabāt visus PIN kodus telefonā – katram no koda var pievienot komentāru. Savukārt, lai izslēgtu iespēju, ka pazaudējot somu, kurā ir maks un telefons, atradējs kopā ar telefonu iegūtu arī pieeju jūsu kontiem, Wallet ir jāuzstāda sava parole, kuru aizmirst nedrīkst – citādi visi dati aizies pie tēviem.

Ļoti ērta ir JAVA aplikācija Converter II ar kuras palīdzību var pārveidot, ko tik vien sirds vēlas – jūdzes un kilometriem, Celsija sistēmu uz Fārenheita sistēmu utt.

Telefonam ir polifoniskās zvanu melodijas un izskatās (drīzāk gan izklausās J ), ka, jo dārgāks modelis, jo labāk skan – piemēram, Nokia 3510 atskaņošanas kvalitāti nevar salīdzināt ar 6100 piedāvāto – skaļrunis ievērojami labāks. Polifonija ir ar 40 instrumentiem un 4 vienlaicīgi atskaņojamiem kanāliem.
Telefons uztur arī MMS īsziņas, kuru vienas īsziņas maksimālais izmērs var būt 40 Kb.

Secinājumi
Telefons iepatikās. Neskatoties uz to, ka Nokia telefoni raksta autoram roku svīšanu, niezi makā un drebuli kājās nekad nav izraisījuši, šis modelis sanācis ļoti pārdomāts un atstāja labu iespaidu. Atkārtošos, ka Nokia 6100 ir praktiski identisks 6610 un 7210 ar dažām, ne pārāk būtiskām atšķirībām. Vai ir vērts pirkt šo telefonu? Ja kabatas izmērs ļauj – var. Taču īpaši krāt un tēmēt uz šo telefonu kā uz vienīgo un patieso būtu nepareizi. Ja esiet gatavi izlikt 300 latus par telefonu – nenožēlosiet pirkumu. Pārdomāts, ērti lietojams un izskatās, ka problēmas nākotnē varētu būt minimālas.
Protams, vairākumam pircēju šis telefons nebūs pa kabatai, taču tāpēc Nokia 6100 nav mazāk labs modelis – tiesa, dārgs gan:).

Telefonam tiek piešķirti visi 9 cietnīši. Būtu bijuši visi 10, taču par šādu cenu gribētos ar bluetooth – neticu, ka ja varēja telefonā iebūvēt IrDA, GPRS, HSCSD, tad bluetooth nevarēju.
Atbildu uzreiz tiem, kas teiks, ka 9 cietnīši ir pa daudz – palietojiet šo telefonu un sapratīsiet, ka modelis tik tiešām ir lielisks.


Pateicamies LMT par sadarbību šī apskata tapšanā.


 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (42)
Prev: Ziņas / Iznomājam superdatoru...
Next: Ziņas / MusicPad Pro...
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.