cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Olivia, Olvi, Olve
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Dravenis, Skaidra, Anicetas, Robertas, Giedrius

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (10)  

Tā kā studentiņiem tuvojas tāds zvērs kā Sesija izdomāju izpalīdzēt studentiņiem un sākt viņus trenēt eksāmeniem ;-). Lasiet tālāk un risiniet fizikas uzdevumus - kas pirmais izrēķinās visus uzdevumus dabūs eksāmenā 9 (10 pat Einšteins nedabūtu ;-)) ...
 


 1. Uzdevums.
 Attaalumaa 2.5 m no maajas iet puisiitis (garums h = 1.1m). Apreekjinaat saakuma atrumu horizontaalaa virzienaa ar kaadu jaamet  klavieres no treshaa staava loga (augstums H = 6 m), lai traapiitu puisiitim.

 2.Uzdevums.
 Vecmaaminja ir piesieta pie griestiem un vinjaa ir iekaarts 250 kg smags atsvars. Apreekjinaat frekfenci ar kaadu svaarstiisies vecmaaminja, ja atsvaru novirziis no liidzsvara staavoklja par 5 cm un peec tam palaidiis valjaa (pienjemt, ka vecmaaminja ir absoluuti elastiiga un nedeformeejaas). Vecmaaminjas stinguma koeficents k = 5000 N/m.

 3.Uzdevums.
 Meiteniite ielika savu samirkusho suni, kura masa 10 kg, zhaaveeties mikroviljnju kraasnii, kuras jauda 4000 W un lietderiibas koeficents 80%. Apreekjinaat par cik palielinaajaas nabaga dziivnieka kjermenja temperatuura, ja tas tika sildiits triis minuutes (pienjemt ka sunja iipatneejaa siltumietilpiiba ir 2500 J/kgū K).

 4.Uzdevums.
 Teevocim Antonam, kura masa ir 80 kg, ir apnicis dziivot un vinjsh veelas nosliicinaaties. Apreekjinaat minimaalo akmenja svaru, kaadu teevocim jaapiesien sev klaat, lai vinjsh vareetu veiksmiigi izdariit pashnaaviibu (pienjemt, ka teevocha bliivums ir 900 kg/m3, bet akmens bliivums 3000 kg/m3).

 5.Uzdevums.
 Huligaans piesleedza divus savus klasesbiedrus 220 V spriegumam kjeedee un divus citus paraleeli. Apreekjinaat, kuri divi uzsila vairaak: tie, kuri sasleegti kjeedee, vai tie, kuri paraleeli (pienjemt ka visi chetri klasesbiedri ir identiski peec elektrovadiitspeejas, masas un
 siltumietilpiibas).

 6.Uzdevums.
 Ledus gabals ar 10 zemledus zvejas cieniitaajiem ir atluuzis un peld atklaataa juuraa. To kopeejaa masa ir 780 kg, ledus gabala laukums ir 20 m2, bet biezums 40 cm. Apreekjinaat cik ilgi zemledus zvejas cieniitaajiem veel atlicis dziivot, ja siltumapmainjas rezultaa ar apkaarteejo vidi ledus sanjem videeji 10 kJ siltuma katru sekundi un ledus temperatuura ir 0░ C (ledus bliivums 900 kg/m3, uudens bliivums 1000 kg/m3 ledus iipatneejais kushanas
 siltums 334000 J/kg).

 7.Uzdevums.
 Daudzbeernu gjimenes teevs Vladimirs ieleca akaa. Apreekjinaat, cik dzilja bija aka, ja plunkshkjis atskaneeja peec 5 s (skanjas izplatiishanaas aatrums atmosfeeraa ir 330 m/s).

 8.Uzdevums.
 Vecmaaminja, kuras masa 60 kg, ir iesieta neizstiepjamaa 10 m garaa diegaa, kursh ir piestiprinaats 2 m attaalumaa no sienas. Vecmaaminja svaarstaas taa, ka vinjas aatrums ejot caur viszemaako punktu ir 5 m/s. Apreekjinaat, svaarstiibu periodu, ja pienjem, ka vecmaaminjas sadursme ar sienu ir pilniigi elastiiga.

 9.Uzdevums.
 Velosipeedists atrodaas 150 m attaalumaa no krustojuma un brauc taa virzienaa ar aatrumu 30 km/h. Pa otru celju brauc traktors, kursh atrodas 300 m attaalumaa no krustojuma, ar aatrumu 40 km/h. Apreekjinaat paaatrinaajumu, kaadu jaaattiista traktoram, lai tas vareetu notriekt velosipeedistu (pienjemt, ka velosipeedists traktoru nepamana un aatrumu nemaina).

 10.Uzdevums.
 Vecteevs ir ieliidis mucaa un ripo lejaa no kalna, kura sliipums ir 30* un nogaazes garums 200 m. Apreekjinaat, peec cik ilga laika vecteevs ar visu mucu nonaaks kalna pakaajee un mucas rotaacijas aatrumu, ja vecteeva un mucas kopeejais inerces moments ir 20 kgū m2, bet masa 70 kg.

 11.Uzdevums.
 Huligaans sasleedza kjeedee maaciibu daljas paarzini un direktoru, un piesleedza 220 V spriegumam. Vinjsh konstateeja, ka maaciibu daljas vadiitaajs uzsila par 70* C, bet direktors par 110* C. Apreekjinaat maaciibu daljas paarzinja un direktora elektrisko pretestiibu attieciibu, ja ir zinaams, ka maaciibu daljas paarzinis ir 2 reizes smagaaks par
 direktoru un pienjemot, ka vinju iipatneejaas siltumietilpiibas ir vinaadas (siltumapmainju ar apkaarteejo vidi neieveerot).

 12.Uzdevums.
 Pa upi 15 m attaalumaa no tilta, kura augstums ir 10 m, peld liikjis ar straumes aatrumu 0.5 m/s (straumes aatruma vektors ir perpendikulaars tiltam). Apreekjinaat, ar kaadu aatrumu no tilta ir jaanobrauc motociklistam, lai vinjsh traapiitu tieshi liikjim, ja motociklists
 nobrauc no tilta 3 m attaalumaa no taas vietas, kur taisne, kas ir liikja trajekorijas projekcija plaknee, kuraa atrodas tilta virsma, krustojas ar taisni, uz kuras atrodas tilta mala.

 13.Uzdevums
 Celju policists Andrejs, kura virsmas laukums ir 1.25 m2, iegremdeets akaa, kura pildiita ar uudeni. Apreekinaat uudens spiedes speeku uz vinja kjermeni, ja akas dziljums ir 11 grodi. Pienjemt ka izmantoti grodi GOST 1763-63, un ka CPists nemaak peldeet. Ipatneejaa masa ir 117.3 kg.

14.Uzdevums.
Apreekinaat ieprieksheejaa uzdevumaa mineetaa upura zizhlja uzpeldeeshanas laiku. Ieksheejos speekus nenjemt veeraa.Peec cik ilga laika zizlis uzsaaks uzpeldeeshanas kustiibu, ja COPista dziiviibas izturiiba homogeenaa videe zem uudens ir 2,45 min. Zhoklju
atveershanas laiku, un berzi sharniiros arii nenjemt veeraa.

15.Uzdevums
Apreekinaat zizhlja robezhizturiibu veerpee, ja taa viens gals iespiileets, otrs ir bulterjera zobos, kursh to slogo ar veerpes momentu M=6.98 N*m. Zizhlja garums=0.5 metri. Pienjemt, ka tas ir dobs cilindrs. Konstrueet saveerpuma lenkjka epiiru!

16.Uzdevums
Apreekinaat teerauda sijas (profila # 12) marku, ja cilveeks uzkriitot uz taas rada Q=300kN lielu elastiibas speeku. L=1 metrs.

17.uzdevums
Pa Ventspils  - Polockas naftas vadu pluust nafta ar caurpluudi Q=212.2 l/s. Spiediens caurulee p=const=200MPa. Apreekinaat hidrauliskaa trieciena speeku, un naftas temperatuuru, ja viirs, kas meeginaaja izurbt caurumu caululjvadaa tika atrasts 25.76 m attaalumaa no notikuma vietas. Cauruminja diametrs d=6.0 mm, taa veersums attieciibaa pret caurules garenasi ir 87 graadi, bet pret horizontu 65 graadi. Vieteejaas pretestiibas koeficients E=0.98. Viriesha masa 86 kg. Pienjemt, ka process bijis adiabaatisks.

18.uzdevums.
Virtuaalo paarvietojumu princips.
Cilveeks karaajas ideaalaa saitee, kas paar triisi, kura radiuss ir r, paarmesta uz zobratu mehaanismu kuru paarnesumskaitlis i=1,76, un atsieta nekustiigaa 1 veida balstaa. Apreekinaat triisha balsta reakciju un inerces speeka momentu, ja cilveeka masa laika momentaa dt samazinaas par dm.

19. uzdevums
Apreekinaat shkeersspeku cilveeka mugurkaulaa (A=5cm2), ja to no augshpuses slogo svirplecu mehaanisms ar garumu attieciibu 12:7, un speeku F2, ko rada globoidaalaa veerpes atspere. Taas laukums A= 6 mm2, garums 67 metri, un pieljaujamaa robezhizturiiba veerpee ir 8000 MPa Pienjemt, ka droshiibas koeficients k=3.

20. uzdevums
Suuknja NZ-13 deforsaacijas pakaape ir 1.8. Apreekinaat taa efektiivo jaudu pie apgriezieniem n=1420 apgr/min. Ja pie nominaalajiem apgriezieniem n=2840 apgr/min caurpluude ir 13 cm3/sek.

21. uzdevums
Atsleedznieks Peeteris nomonteeja vienvirziena vaarstu, kaa rezultaataa laapstinju suuknis, kaura jauda ir 15.3 kW saaka darboties generatora rezhiimaa. Konstrueet potenciaalu starpiibas, kura pastaav starp montiera Ansha roku un zemi, atkariibu no laika. Shahtas dziljums ir 250 metri. Vieteejie hidrauliskie zudumi cauruljvadaa E=0.02, cauruljvada diametrs D=10cm. Pienjemt ka no mirklja kameer montieris Ansis saaka raustiities,
taa kontakts ar zemi saglabaaja nemainiigu pretestiibu R=78 omi. U nominaalais = 380V

(c) Ljaunais Fizikjis
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (10)
Prev: Linki / Ass.lv atdzimst?
Next: Ziņas / Krusta gājiens pret warezistiem
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.