cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (13)  

Videovixen mums noforwardēja Harija Busha vēstuli par apollo problēmām. Lai arī ar šada rakstura materiāliem (nejēdzības Latvijas internetā) parasti aizraujās pods un lamers, tomēr, manuprāt, šī ir izcili svarīga ziņa daudziem Latvijas ineta lietotājiem. It īpaši - ja izmanto kā ineta pakalpojumu piedāvātāju Apollo.
Atvainojamies TrZ, ka noignorējām viņa novērojumu par šo pašu tēmu 29. decembrī.
 

>===== Original Message From Harry Bush =====
Labdien!

Gribu bridinat Internet pakalpojumu firmas "Apollo" klientus par loti nepatikamu lietu. Jau labu laicinju (vismaz vairakas dienas) pilnigi viss elektroniskais pasts no jebkura Apollo klienta tiek automatiski blokjets daudzos citos Internet provaideros. Piemeram, nav iespejams pat nosutit e-pastu tepat Latvija no Apollo uz Delfi (ieskaitot vecas @parks.lv adreses). Esmu sanjemis atbouncetas atpakal savas vestules ari no  vairakiem arzemju hostiem. Apollo pasts paslaik neiet cauri nekur pasaule, kur lieto ta deveto "orbz melno sarakstu".Telaini izsakoties, Apollo pashlaik ir ka tads biistams spitaaliigais, ar kuru neviens sevi cienoss provaideris uz shis planetas negrib saskarties. Ja esat Apollo klients un esat sanjemis savas vestules atbouncetas atpakal, paskatieties vai informativaja teksta nav apmeram tadas rindinjas:

reason: 550 Mail from 195.13.160.59 refused; see http://www.orbz.org/?195.13.160.59

Ja ir (59 vieta var but ari cits skaitlis), tad vainigs ir Apollo.

Nonakshana orbz melnaja saraksta manuprat ir pilnigi Apollo administratoru nolaidibas rezultats. Vinju sistemaa (vai kada pie Apollo tieshi  pieslegtaa klientu sistemaa) ir tik nopietni droshibas caurumi, ka sanjemt jebkaadu pastu no Apollo tagad skaitas biistami. Orbz neko neaizliedz vai neregule pashi (skat. http://www.orbz.org), bet vinji automatiski parbauda Interneta esoshas sistemas uz nopietniem droshibas caurumiem, kuri var radit draudus citam sistemam (piemeram, nopludinaashanu ar masveida spama vestulem).

Orbz un vel vairakas citas organizacijas forme savu melno sarakstu, kura ieraksta "spitaaliigos" un pamatojumu, kadel konkreta sistema tiek uzskatita par biistamu. Daudzas iestades un firmas visa pasaule (ari Latvija) brivpraatiigi lieto orbz sarakstu, lai izvairitos no lieka riska un pasargatu savus klientus no spama pluudiem. Apollo tagad ir shaja melnaja saraksta. Pie tam no orbz datu baazes skaidri redzams, ka problemas sakushas jau novembra sakuma - tatad bija daudz laika noverst truukumus pashu un/vai klientu sistemas, sliktaka gadijuma atslegt vainigos klientus. Tas nav izdarits.

Rezultata visi Apollo klienti uz Jaungadu dabujushi "daavanu" - neiespejamibu aizsutit e-pastu saviem draugiem, kolegiem, biznesa partneriem. Apollo paliidziibas dienests apstiprina, ka vinji zina par sho problemu, bet maldinoshi meegjina velt vainu uz Delfi vai citam firmam - sak, kapec tad shie lieto to orbz sarakstu... Liekas, ka Apollo vadiiba
vai nu vel nezina par problemas apmeeriem (varbut kads var piezvanit un pabridinat?), vai nesaprot ka ceelonji ir pashu firma, vai vienkaarshi neliekas ne zinis. Tas nu butu tieshi Apollo vadiibas uzdevums ieskaidrot sistemas administratoriem situacijas nopietnibu, ka IR JAARIIKOJAS un jaariikojas loti AATRI, jo CIETUSHIE IR PILNIIGI VISI APOLLO KLIENTI. Faktiski pashlaik Apollo njem naudu par e-pasta pakalpojumiem, kurus apnjeemies nodroshinat, bet nenodroshina. Tatad butiba ta ir kraapshana.

Mani parsteidz ari pashu Apollo administratoru attieksme. Shis jautajums par Apollo  iekljuushanu melnaja saraksta tiek diskutets vestkopa TEHNIKA jau vismaz visu vakardienu. Sho vestkopu lasa vairums tehnisko cilveku, ari dazhadu rangu admi. Vakar vel bija darba diena. Un tomer nekas nenotiek! "Nothing continued to happen", ka teikts HHGTTG.

Diemzhel manaa dzives vietaa Apollo - resp. tas pats Lattelekom - ir vienigais Internet pakalpojumu piegadatajs, jo nesameeriigi daargo Lattelekom liiniju un lielaas vietejo zvanu laika maksas delj neviens cits nav te speejis sakt darboties. Naac naakdama taa dieninja, kad beigsies Telekoma monopols...

Harijs

P.S. Ka islaicigu risinajumu pasta nosuutiishanai varu Apollo klientiem ieteikt izmantot vai ieviest no jauna pasta kastiti kada no bezmaksas pasta sistemam ar WWW pieeju. Azistamaka ir www.hotmail.com Ir ari citas, piem. http://www.military.com - nav obligati jabut ASV militaristam, lai tur pieteiktos ;-)

----------------- End Forwarded Message -----------------
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (13)
Prev: Ziņas / Offtopic: E-idiotisms iz Liepājas
Next: Ziņas / Verbālā caureja (labā nozīmē)
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.