Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12379846, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Interesants jaunums no Nokia
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2004-02-16 15:41:00



   Somu kompānija Nokia šogad praksē centīsies pielietot kādu jaunu tehnoloģiju, kas ieguvusi nosaukumu Visual Radio. Šī sistēma ļaus mobilo telefonu īpašniekiem, kam telefonā iebūvēts FM uztvērējs, saņemt ne tikai audiosignālu, bet arī vizuālo inforāciju. Šī vizulālā informācija varētu būs gan izpildītāja fotogrāfiju attēlošana, informācija par grupu un tās dalībniekiem, gan dziesmu saraksti albūmā, gan arī pašas dziesmas vārdi. Principā jebkura informācija varētu tikt nosūtīta uz lietotāja uztvērēju.
   Papildus, Visual Radio paredz iespēju interaktīvai sasaistei. Tas nozīmē, ka lietotājs, klausoties noteiktu dziesmu, ar touchscreen palīdzību varētu pasūtīt, piemēram, skanošās dziesmas melodiju telefonam vai atbildēt uz dienas jautājumu. Iespējas ir daudz un dažādas. Kā paredz Nokia speciālisti, pirmais telefons, kas tiks aprīkots ar jauno Visual Radio tehnoloģiju, būs telefons Nokia 7700. Nokia 7700 paredzēts izlaist jau šī gada otrajā kvartālā.
   Jaunums protams ir jauks un gana interesants, bet varu derēt, ka apmēram pēc pāris mēnešiem, kad šo tehnoloģiju būs ieviesuši vairāki mobilo telefonu ražotāji (ja ieviesīs), šī tehnoloģija kļūs par jaunu reklāmas paradīzi. Dziesmu laikā sāktu parādīties informācija par jaunākajiem tosteru modeļiem, kurus uzreiz arī varētu nopirkt. Šāds faksts nepriecē.

Nokia 7700
Nokia 7700

Sīkāk: Par Nokia 7700, Par Visual Radio. Avots: 3DNews.ru.

« Atpakaļ uz rakstu