Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12385331, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Tehnoloģiskā atvieglošanās
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2004-04-18 20:13:00


Šai ziņai tā arī prasās uzrakstīt citu virsrakstu, taču ņemot vērā, ka mēs visi esam augsti inteliģenta publika, iztiksim bez jēlībām, vai ne?

Kompānija Clear Channel sadarbībā ar Pitsburgas pilsētas mēriju, ir sākusi minētajā pilsētā izvietot automatizētās publiskās tualetes. Pēc attēla spriežot tualetei visai lieli izmēri (atcerēsimies, ka ASV ir fastfood nācija un tāpēc izmēri ir loģiski) un tā ir maksas. Iemetot 25 centus, cilvēks nokļūst palielā telpā, kur viņš var izdarīt to, kas viņam darāms. Pēc tā kā cilvēks padarīs visu vajadzīgo, tualete pati sevi iztīrīs un dezinficēs – ij grīda, ij siena, ij viss pārējais. Lai neļautu tualetei pārāk aizrauties ar pašattīrīšanās procesu, tā tiek kontrolēta no speciāla Clear Channel vadības centra. Nav joki. Attīrīšanās process aizņem 40 sekundes.

Tualete maksā $250 000 (tas nav joks!) un mērija paredz atgūt daļu no ieguldītajiem līdzekļiem ar reklāmas plakātu izvietošanu uz tualetes sienām – gan ārpusē, gan iekšpusē.

Nobeidzot ziņu, gribētos uzzināt cik maz laika vajadzētu mūsu bāleliņiem, lai godīgi saplēstu un izdaiļotu līdz neatpazīšanai šo tualeti, ja to izvietotu blakus tādām masu kultūras iestādēm kā klubs LaRocca vai Roxy?

« Atpakaļ uz rakstu