Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12393091, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Star Performer - alternatīvs pulkstenis
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2004-07-19 11:11:00


   Kā zināms, visbiežāk ar tehnoloģijas izgudrojumiem mīl eksperimentēt Japānā. Šoreiz japāņi nākuši klajā ar savu variantu parastajiem rokas pulksteņiem. Viņu variantā pulkstenis saucas Star Performer.
   Pulksteņa ciparnīca  sastāv no cipariem 0-9, kas sakārtoti četrās kolonnās un laiks ir nosakāms ar šo ciparu palīdzību, kas noteiktā kārtībā iedegas uz ciparnīcas. Piemēram, pirmajā attēlā laiks ir 6:02 PM (pēcpusdienā, jo iedegts Martini glāzes attēls, kas parasti tiekot lietots pēcpusdienā).  Pulksteņa augšpusē redzami pulksteņa, Saules, $ un Martini glāzes attēli. Par pirmo un pēdējo viss būtu skaidrs, savukārt saules un $ nozīmi izdomāt būs grūtāk. Izrādās saules ikona apzīmē dienu un datumu. Interesantākais izskaidrojums ir $ ikonai. Izrādās, ka ar katru gadu tiek taisīta arvien lielāka un lielāka nauda, tapēc $ simbols šajā pulkstenī apzīmē gadu.
   Pulksteņa izmēri - 2.8*5.5cm un platums 1.1cm. Pārdots tiek tikai Japānā un maksa ap 144$.

  

  

Sīkāk: Tokioflash.com

« Atpakaļ uz rakstu