Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=12401247, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

MSI, ASUS un EpOX par nForce 4
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2004-10-19 08:30:00


   Kopš nForce 4 paradīšanās pagājis visai neliels laiks un daži no lielajiem pamatplašu ražotājiem jau parādījuši, kas viņiem sanācis. Un kā pirmais šoreiz ir MSI, kas radījis pamatplati ar 939 soketu ( AMD Athlon64/64 FX), 4 DIMM slotiem, kas, visticamāk, būs gatavi strādāt DUAL režīmā. Tālāk nāk 1 PCI-Express 16x un 2 PCI-Express x1, kā arī 3 parastie PCI. Tāpat būs pieejams viens Communications Slot (paātrinātā PCI versija?). Daudz resursi būs atvēlēti disku iekārtām - 2 IDE un 8! SATA, kuri uzturēs dažādus RAID masīvus. Visam punktu pieliek 8-u kanālu skaņa un divas Gigabitīgas tīkla kartes. Zināmā mērā mīnuss ir aktīvā dzesēšanas sistēma uz ziemeļu tilta - papildus troksnis sistēmblokā. It kā sīkums, bet kaitinošs, kad sāk trokšņot. Pēc The Inquire vārdiem, par šo pamatplati un visu MSI pamatplašu ar nForce 4 čipsetu tiks oficiāli ziņots tikai 20. oktobrī - tātad pieejamas viņas būs ne ātrāk kā novembrī.

   Nākamie pie izrādīšanas bija ASUS, kas parādījusi savu nForce 4 pamatplates variantu A8N-E izskatā. A8N-E tāpat aprīkota ar vienu PCI-Express 16x grafisko slotu, trīs PCI-Express 1x un trīs parastiem PCI slotiem. Pretēji jau minētam MSI plānam izmantot ziemeļu tiltam aktīvo dzesēšanu, ASUS nolēmusi atstāt pasīvo dzesēšanu - bez ventilatora. Tāpat uz plates būs pieejami 8 SATA sloti, četri no kuriem tiks vadīti ar Silicon Image kontrolieri, bet otri četri - ar pašu nForce 4 palīdzību. Tāpat A8N-E aprīkota ar bezvada tīklu, kas nevar nepriecēt, kaut arī tā lielākai daļai lietotāju būs pilnīgi nevajadzīga "fīča". Vēl A8N-E aprīkots ar standarta 4 DIMM atmiņas slotiem, domājams tāpat DUAL režīmā. USB 2.0 porti un Gigabit tīkla kontrolieris komplektācijā jau ir kā standarts, nerunājot jau par 5.1 skaņu.

   Trešas nForce 4 eksemplārs ir veidots EPoX paspārnē. Arī EPoX pamatplates oficiālās prezentācijas notiks vai nu 19. vai arī 21. oktobrī. EPoX P-9NPA+ neizceļas ar īpašām atšķirībām no augstāk minētiem konkurentiem un ir tāpat aprīkots ar Socket 939, četriem DIMM atmiņas slotiem, kas spējīgi strādāt ar ātrumu līdz 400Mhz. Maksimālais atmiņas daudzums - 4GB. Pamatplate aprīkota ar vienu PCI-Express 16x grafisko slotu, diviem PCI-Express 1x kā arī trīs visparastākiem PCI slotiem. MSI variantā tika izmantots 2xATA100 - EPoX izmantos 2xATA 133, lai gan tam nav lielas nozīmes. Atšķirībā no abiem iepriekšējiem ražotājiem, EPoX aprīkos P-9NPA+ "tikai" ar 4 SATA (lai gan vārds tikai šeit neiederas). Tālāk jau standarta fīčas - Gigabitīgs tīkls, 6škanālu skaņa un 8 USB 2.0/1.1. Ziemeļu tilts tāpat tiks dzesēts pasīvi - bez ventilātora.
   Visiem komplektiem vēl joprojām tiek saglabāta iespēja pieslēgt Floppy disku, bet es ticu, ka pienāks laiks un floppy diski pazudīs. Par cenām pašlaik nekas nav zināms.

Avots: The Inquirer.com   3DNews.ru

« Atpakaļ uz rakstu