Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1876002, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Nu kad viņš(a) vienreiz apklusīs?
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2002-10-13 11:20:00


Tā nu sanācis, ka būt par tēvu bērnam vēl nav sanācis, taču neviens nezin kā var sanākt nākotnē. Toties ikdienā strādājot kopā ar cilvēku, kas ir tēvs 6 mēnešus vecam bērnam nākas uzklausīt stāstus par to, ka "šonakt gulēju 2-3 stundas - sīkais auroja..." un atliek izteikt tikai līdzjūtības. Tagad varu iepriecināt visus tētus un mammas ar iekārtu, ko izstrādājis kāds jaunais tēvs no Spānijas Pedro Managas, kam sagadījās būt pēc profesijas inženierim...

Iekārtas nosaukums ir „Why Cry” un spriežot jau pēc nosaukuma tās uzdevums ir noteikt, kāpēc bērns kārtējo reizi auro... Pedro tik ļoti apnika bērna raudāšana, ka bija spējīgs izdalīt piecus dažādus bērna raudāšanas veidus, kas vēlāk apstiprinājās vēl ar 100 bērnu raudāšanas uzklausīšanu. Tātad, ir 5 iemesli kāpēc bērns raud un 5 raudāšanas veidi – izsalkums, garlaicība, sāpes, miegainība un stress.

Bāzējoties uz sava pētījuma rezultātiem, Pedro izstrādāja iekārtu, kura aprīkota ar mikrofonu un nelielu ekrānu – turot to raudoša bērniņa tuvumā 20 sekunžu laikā parādās uz ekrānu noteikta sejas izteiksme, kas simbolizē vienu vai otru bērna raudāšanas iemeslu. Attiecīgi vecākiem rodas iespēja apmierināt bērna vēlmes un apklusināt viņa raudāšanas lēkmi...

Iekārta maksā 100 eiro, taču kur tā pārdodas tā arī neatradu...

Pēc BBC.

P.S. UL – Tev tādu uzdāvināt?:)))

« Atpakaļ uz rakstu