Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1880613, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Segway extreme...
John Doe (latven@inbox.lv) @ 2002-11-12 17:00:00


   Nu jau pagājis kāds laiciņš, kad visi runāja par Segway Human Transporter, kuru apskatījām arī cietnī. Kā jau normāli vajadzētu būt, ideja par to, ka Segway ir "one of the kind" (vienīgais savā veidā), ir jau nedaudz novecojusi. Par to liecina jaunais izstrādājums, ko cenšas radīt Tommy Forsgren un saucas tas - Honda Hermes.


   Pēc Tommy Forsgren vārdiem, sporta mašīnas ir pārāk ierastas un vairāk vai mazāk pierastas visiem, tāpēc braukt tādā vairs nav tik jautri, vajadzīgs kaut kas jauns. Tieši tāpēc viņš piedāvā transporta līdzekli, kas domāts vienai personai un brauc uz trīs riteņiem. Pārvietošanās princips nedaudz atgādina jau agrāk pieminēto Segway, bet ar šo savdabīgo trīsriteni pilots pārvietosies nevis stāvus, bet pozīcijā ar krūtīm uz leju un galvu pa priekšu (skatīt bildi).  Virzienu un ātrumu braucējs varēs regulēt ar līdzsvara pārnešanu, pagriezienos pieliecoties pa kreisi vai pa labi, bet uzņemot ātrumu un apstājoties - uz priekšu un atpakaļ attiecīgi. Turklāt šis brīnums darbosies uz ūdeņraža degvielu un tādējādi būs "videi labvēlīgs". Maksimāli sasniedzamais ātrums būšot 60 jūdzes stundā. Pēc Tommy Forsgren domām ar šādu transportu braucot, sajūta varētu būt tāda, ka šoferis ar to lido. Atrašanās tuvu zemei tikai palielināšot braukšanas prieku... Sliktā ziņa šajā lietā ir tā, ka šis transporta līdzeklis pastāv tikai uz papīra un reāla modeļa pašlaik vēl nav...

  

Sīkāk lasīt: PopSci

« Atpakaļ uz rakstu