Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=1888514, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

15 reizes salūts un atkorķēšana
Kuģis (kugis@cietnis.lv) @ 2003-01-02 10:38:00


Cik ātri Jaunā gada svinības atnāca, tikpat ātri tās aizgāja un nekas neatliek kā atgriezties dzīves realitātē, ķerties klāt ikdienas pienākumiem – darbs, mācības, sesija... Taču variet iedomāties cik grūti atgriezties atpakaļ pie darba Starptautiskās kosmosa stacijas iemītniekiem pēc Jaunā gada sagaidīšanas? Ja Latvijā maksimums šampanieša pudeles atkorķēja divas reizes (23.00 un 00.00), tad kosmonautiem to nācās darīt vismaz 15 reizes.

Pirmo Jaunā gada atnākšanu kosmosa stacijā mītošie 3 kosmonauti sagaidīja virs Jaunzēlandes dienvidiem, savukārt pēdējo virs Klusā okeāna. Šampanieša pudeles, protams, kosmosā nebija – kosmonautiem nav brīv’ lietot alkoholu bezsvara stāvokli, jo organisma reakcija ir neprognozējama, kā arī jebkura lieka priekšmeta (lasi – liekais svars) nogādāšana uz staciju maksā lielu naudu.

Neskatoties uz to, divi ASV un viens Krievijas pārstāvis esot uzrīkojuši sev nelielas viesības un esot bijis ļoti savdabīgi sekot līdzi jaungada svinībām 400 km augstumā.

« Atpakaļ uz rakstu