Lai izdrukātu šo rakstu, savā browserī izvēlieties File -> Print, nospiediet uz ikonas print, vai arī, ja sanāk, spiediet šeit.
Šī raksta on-line (oriģinālā:) versija atrodama pēc adreses http:///?id=412915, no kurienes arī šī izdruka ir nākusi.
Jebkura neautorizēta (bez autora piekrišanas) šī materiāla izmantošana var viest bēdīgas sekas. To darīt vienkārši nedrīkst.

Ar eggdrop arī DoS-o
cietnis.lv (www.cietnis.lv) @ 2001-12-27 17:36:00


 Vai tu zināji?
Programmiņa eggdrop tika radīta 1993. gadā, lai pasargātu IRC kanālu #gayteen no bardaka, kurš tur tolaik valdīja.
Kāds lasītājs informēja par šo faktu. Īsumā ir tā - diezgan daudzi (ārzemju) tautieši, kuri uz sava servera bija uzinstalējuši CCBill sistēmu, ar kuras palīdzību tiek veikti elektroniskie norēķini, tika "paņemti" priekšā. Taču, nepietika ar to, ka tika nočiepti kredītkaršu numuri.
Hakeri (jebšu crackeri) pamanījās uz tiem pašiem serveriem uzinstalēt arīdzan eggdrop programmu, kura ir IRCa bots (programma, kura agrāk, kad vēl bija ircnets un nebija chanservu/nickservu, sargāja kanālu un dalīja vai ņēma nost opus un vēl viskaut kādas lietas veica).
Tālāk jau šie boti, kad tiem tiek dota kāda noteikta komanda, var sākt 'uzmākties' kādai mašīnai ar DoS vai DDoS, ja būsim precīzāki, tipa uzbrukumiem. Par to, kā tas tiek darīts no jau izseniem laikiem, var lasīt diezgan pavecā rakstā iekš grc.com (vispār ļoti labs saits par internet security jautājumiem).

« Atpakaļ uz rakstu