cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Valdemar, Voldemar, Valdek, Valdeko, Valdo, Valdu, Valdur, Valmar, Valmer, Volmer, Volli
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Eirimas, Aistė, Simonas, Leontina, Leonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (9)  

Nebūtu slikti, ja varētu paspēlēt arī kādu spēlīti latviski, ne? Vēl labāk, ja tur uzpeldētu kādas latvietim vien zināmas asociācijas, joki utt., vai ne? Nē, slikti nebūtu, atceroties, ka uz vietas ražota manta arī lētāk maksātu (oriģinālā), sak, kāpēc tad mūs nepārpludina visādas latvju gāmes? Uh... Diemžēl realitāte ir daudz drūmāka, nekā varētu domāt – Latvijas spēļu tirgus ir sasodīti mazs nopietniem projektiem, tādēļ pat varam necerēt uz tīru "Made in Latvia" spēli no nopietnas firmas...nē, taču atliek brīvdomātāji un visi tie, kurus pierasts dēvēt par entuziastiem jeb vienkārši trakajiem. Tādi mums gan ir, jādomā pat, ka nemaz ne tik maz.
 

Viendien aizgāju i-netā meklēt kaut ko par geimiem un, ko tu domājies, uzdūros lapai www.kovacs.mt.lv... Sasodīts - diezgan profesionāli uztaisīta lapa man pastāstīja, ka jau labu laiku izstrādes procesā (un vēl nav apstājusies – viss notiek) atrodas latviešu adventure point&click spēle zem koda nosaukuma GameLV (kas arī ir spēles dzinēja vārds). Iesaku visiem turp aizdoties un pārliecināties par projekta profesionālismu – gan dzinējs, gan grafika ir „Made in Latvia", tai pašā laikā izskatās vienkārši brīnišķīgi. Pats jaukākais, manuprāt, ka spēle tikšot ieturēta Sierra spēļu labākajās tradīcijās – ar humoru un attiecīgo stilu – jau ļoti sen nekas tāds jauks nav pasaulē parādījies (ja neskaita "Gilbert Goodmate" – jautru retro stila kvestu, kā arī vēl dažus citus lokālus kvestiņus). Arī sižets ir tīri smalki izstrādāts, būšot iespējamas vairākas viena uzdevuma atrisināšanas iespējas. Spēles autori arī nav „lāmeri" – nerunājot par to, ka spēle ir līmenī, atklājies, ka šiem ir jau ne maza pieredze aiz muguras – piemēram - "Rijas" Velniņu diskā iekļautās arkādes ir viņu roku darbs, nemaz nepieminot oficiāli neiznākušo spēlīšu sarkstu, ko turpat saitā var atrast. Tā kā – cerība ir, ļoti kvalitatīva cerība pie tam. (PS: Interesanti tas, ka projekts iecerēts kā freeware download, forži ne?)

Un otra lapa, ko būtu vērts visiem apmeklēt, ir www.gelid.times.lv  - vēl viens spēles projekts, šoreiz jau kaut kas vairāk uz action pusi, diemžēl (vai par laimi), vēl agrā attīstības stadijā, taču, manuprāt, briest kaut kas ļoti, ļoti interesants. Jā, pirmie screenshoti nav diez ko iedvesmojoši, taču jāatceras, ka arī "MaxPayne" pirmie skrīni bija diezgan prasti, spēle galu galā atrodas vēl agrā izstrādes stadijā, kā jau teicu. Man patīk autoru pieeja – ne gluži action, bet kaut kas drīzāk uz sižetisku puzzle solving (tikai nebaidieties, no drošiem avotiem zināms, ka "gaļa" būs, un normāla). Nezinu kā citiem, bet man labāk patīk pašaudīties sižetisku iemeslu dēļ.

Taču tiem, kas mīl totālu "gaļu" es no visas sirds iesaku aiztecēt uz saitu www.faili.murds.lv un sadaļā [Muzeja plaukts] „nokačāt" programmiņu WolfGL 0.51. Jā, jā, tā ļauj spēlēt veco labo Vilku ar 3D akselerātoru, pie tam nav liela un ir freeware. Kāds sakars tam ar latviešu gāmēm? Autors ir krievs, bet e-mails viņam beidzas ar "navigators.lv". Ha!

Ņu tā – tas uz sitienu izskatās viss, lai gan domāju, ka veicot rūpīgāku meklēšanu, varētu atrast vēl šo to interesantu , tā kā nedomājiet, ka tikai piens un siers mums pašu!
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (9)
Prev: Faili / Bubble Shooter 3.07
Next: PopSci / Pavadonis uz saules baterijām
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.