cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (3)  

Spams ir arī šāds :)
Spams ir arī šāds :)
Katru gadu pārsūtāmā meila apjoms visā pasaulē pieaug vidēji par 40%. Liela daļa no šiem meiliem ir spams. Un vīrusi. Ja tu jau līdz šim saņem daudz spama, tad varu pateikt, ka tuvojoties ziemassvētkiem un jaunajam gadam, tā paliks stipri vairāk. Tas pats ar vīrusiem. Tad nu maziņi padomiņi kas un kā.
Tie, kas zinoši šais lietās, lūgtum vienkārši pavīpsnāt, nevis aurot par lāmēm un elītajiem emaila klientiem.
 

Ar spamu cīnīties var dažādos veidos. Tas gan prasa kontrolēt sevi un pārzināt (vai arī iepazīties) savu meilprogrammu. Varu ieteikt divas metodes. Pārējās varat ieteikt jūs iekš komentāriem :)

Pirmā - reģistrējoties kaut kur (rakstot kādā web formiņā meilu), ja tas nav nekas oficiāls (iegāde kādā ineta bodē; pasūtījumu forma; ...), vēlams minēt citu epasta adresi. Šiem nolūkiem jāpiereģistrē kaut kādu meilu kādā no brīvajiem epasta servisiem (inbox, sveiks, tvnet, one, un daudzos daudzos citos), kuru attiecīgi tad minēt visās formiņās (tādās kā reģistrācija pie dažādu programmu downloadiem, pornosaitos ;), u.t.t.). Tas nozīmē, ka privātā pastkastīte netiks piespamota tik ļoti.

Otrs padoms ir tad, ja jūs jau saņemat spamu. Konkrētu spamu, no kura nesanāk atrakstīties. Jebkurā epasta programmā, lai tā būtu outlook express, outlook, netscape messenger, the bat!, eoudora, eksistē filtri. Tad nu iesaku iemācīties tos pielietot. Tiesa, var gadīties, ka šie filtri būs jāliek bieži un dikti, bet ar laiku spama daudzums varētu mazināties. Kā arī - pirms likt filtru uz kādu noteiktu sūtītāju, vēlams pārbraukt ar acīm meilam, vai tur nav kāda ziņa par to, kādā veidā atrakstīties no šā spama. Bieži vien tas ir iepsējams un tad viens filtrs top ietaupīts.

Sakarā ar to, ka pēdējo gadu laikā dramatiski ir pieaudzis vīrusu (tai skaitā ļoti bīstamu eksemplāru) skaits, tad iesaku ļoti būt ļoti ļoti uzmanīgiem ar meiliem pat no pazīstamām personām, kuras satur kādu skrīnseiveri (paplašinājums .scr), laižamu failu (.exe, .pif, .lnk), u.t.t.

Piemēram, tavs ļoti labs paziņa, vai pat darba kolēģis var noķert kādu vīrusu. Un attiecīgi, tas pats sūtīs sevi tālāk tā, it kā ietu no tā paša cilvēka, kurš šo vīrusu ir noķēris. Uz ziemassvētkiem tas ir it īpaši aktuāli, jo apsveikumi nāk daudz un dikti, līdz ar ko cilvēki paliek neuzmanīgi.

Tu takš nevēlies aiziet ziemassvētku brīvdienās un pēc tam, atnākot uz darbu, ieraudzīt, ka pie tava kompja sēž sadrūmis administrators, lamājot tevi par tavu neuzmanību. Kā arī aiz viņa muguras rindiņā izkārtojušies zvērojošām acīm visi tavi kolēģi, kuri ir saņēmuši no tevis vīrusu un attiecīgi, paši neko ļaunu nedomājot, palaiduši...

Un kur nu vēl tie pavisam ļaundabīgie vīrusi, kuri pēc savu kopiju izsūtīšanas, izdzēš no datora datus un dažreiz padara to vienkārši nelietojamu.

Plus - labāk apnikt savam administratoram īsi pirms ziemassvētkiem, palūdzot pārbaudīt antivīrusu programmas, to gatavību jaunajiem vīrusiesm un ziemassvētku ārprātam. Protams, ja tādi pasākumi Jūsu kantorī tiek veikti...

Tas viss attiecās arī uz mājas lietotāju. Tiesa, mājās cilvēkam būs jātiek galā ar drošības pasākumiem pašam. Vai arī jāaicina pazīstamais datoriķis ;)

Take care!
 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (3)
Prev: Ziņas / cietnis.lv apmeklējums sit rekordu!
Next: Ziņas / Latvijā jauns žurnāls par tehnoloģijām un ne tikai
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.