cietnījamajiem lasītājiem paredzētais cietnis
ZinasSpēlesWinampPopsciMobileFailiLinkiViedoklis
08:57 Par maziem zaļiem cilvēciņiem. Skatīt multenes... [www.greenman.ru]
13:15 Zvaigžņu karu jaunākā epizode sauksies Star Wars: Revenge of the Sith un noskatīties to varēsim 2005. gada maijā. [yahoo news]
14:51 No Ņujorkas uz Londonu 54 minūtēs. Tas viss ar vilcienu, kas pārvietosies ar ~8000 km/h ātrumu. Vai tas ir iespējams? [media.dsc.discovery.com]
14:15 Interneta "tētis" iecelts bruņinieku kārtā. [www.digitmag.co.uk]
13:59 Teorija par to, ka melnajā caurumā viss pazūd bez pēdām var izrādīties nepatiesa un 21. jūlijā Stephen Hawking centīsies to pierādīt. [new scientist]
[RSS]



ADVANCED


 Nav cepuminju, nav polla. [kļæ½pļæ½c?]
Floppy diskus...
 
  Izmantoju ikdienā   8% (48)
  Pa retam izmantoju   58% (352)
  Neizmantoju vispār   28% (170)
  Kas ir Floppy?   7% (42)
13 komentāri | visi citi...


ļæ½odien vardadienas svin:
Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
*/?> Nimepļæ½evalised on:
Joonas, Joakim, Kimmo
ļæ½iandien vardadieni ļæ½vencia:
Virmantas, Rusnė, Meda, Ferdinandas, Gvidonas

 Hosted by DEAC
 Server by M79


 da worst
 pods
flash.lv
?>  self
*/?>

  Aizsļæ½ti ziļæ½u par ļæ½o elļæ½to rakstu sev, savam draugam vai naidniekam Izdrukļæ½ ļæ½o nejegļæ½ pļæ½rkļæ½lo ziļæ½u uz sava exelentļæ½ printera Tev gan jau ka ir kaut kas piebilstams par ļæ½o megaziļæ½u (18)  

Mest var daudz ko. Mest var bumbu. Mest var pa lampu. Mest var arī kaut ko tehnoloģisku. Tieši tas tika darīts šodien Esplenādē, kur Siemens Mobile rīkoja pirmo Latvijas oficiālās mobilo telefonu mešanas sacensības. Uz turieni arī cietnis.lv devās.

Jāatzīst, ka cilvēku bija ieradušies ļoti kuplā skaitā – kā nu nē, ja balvās bija jauni mobilie telefoni, dažādas korporatīvas mantas, dāvanu karte un protams, galvenā balva tālākajam mobilā telefona metējam – 500 Ls vērts brauciens pēc izvēles. Tā kā pacīnīties bija par ko un attiecīgi gribētāju arī bija daudz. Oficiāli pasākums sākas pirms plkst. 13.00, taču tauta jau savācās stipri iepriekš, lai izstāvētu garā rindā un saņemtu dalībnieka kārtas numuru. Pirms centrālā notikuma - mobilo telefonu mešanas – ikviens varēja sevi izmēģināt skrienot uz laiku ar uzģērbtiem Siemens telefoniem. Varēja mēģināt iemest ar bumbiņu taustiņos mobilā telefona butaforijā.
 

Pasākumu vadīja visiem labi pazīstamie Fredis un Ufo, kas nodrošināja šīm sacensībām pastāvīgu jautrību un novadīja dažādus konkursus. Protams, bija klāt arī daudzi preses pārstāvji, kas pazuda diezgan ātri nenogaidot nemaz fināla metienu.




Telefoni tika savākti pirms sacīkstēm visos Dual un Trodeks veikalos tādejādi nodrošinot lielu skaitu ar veciem un nestrādājošiem telefonu aparātiem, kas vēl pirms dažiem gadiem pirkti par bargu naudu un šķita tehnoloģisko sasniegumu kalngals. Bija atrodami ne tikai NMT 450 tīklā strādājoši aparāti, bet pat GSM tīklā. Piemēram, varēja atrast telefonus, kuru ražotāji jau sen ir bankrotējuši un patiesībā, no šodien populāriem brendiem pārstāvēti bija Ericsson un Siemens (S10 Active, piemēram). Lieli, ļoti lieli, smagi un ne īpaši telefoni tika piedāvāti katram no metējiem. Pats jautrākais, ka vienam no dalībniekiem izdevās aizmest strādājošu mobilo telefonu ar SIM karti iekšā, kas tika veiksmīgi pazaudēta:). Starp citu, ja šīs rindas lasa SIM kartes īpašnieks, kas meklēja šo pašu SIM karti, tad, lūdzu, sazinieties ar Siemens Latvija – karte atrodas pie viņiem.

Lai rezultāti būtu precīzi pēc maksimuma un, lai sniegtu nelielu padomu mešanā pasākumā piedalījās augsti godājamais Jānis Lūsis – Olimpiskais čempions šķēpmešanā. Pati mobilo telefonu mešana bija gana jautra – it īpaša tiem cilvēkiem pa kuriem trāpīja metēji:). Dažs labs televīzijas pārstāvis (šķiet, ka Krievijas telekompānijas CTC operators) izpelnījās mobilā telefona metienu pa kameru – par laimi, kamera nekas nenotika. Metienu attālums vairākums gadījumos negāja pāri 30 metriem un daudzi no metējiem meta principa „Galvenais nav uzvarēt. Galvenais ir piedalīties”. Tāpat jautrs bija gadījums, kad kāds mēģināja aizmest savu esošo telefonu, bet par laimi viņam tika aizrādīts un telefons turpina kalpot savam saimniekam un nav sadalījies pirmreizinātājos.

Visā kopumā pasākuma organizācija bija laba – vienīgais negatīvais moments bija drošības pasākumi, jo normāli nav tas, ka mobilie telefoni dažkārt lidoja skatītājos, kuri stāvēja aiz norobežojuma. Taču neskatoties uz visu – vērot no malas uz pasākumu kopumā bija interesanti. Kaut arī auksti. Ļoti. Pat karstvīns nepalīdzēja.




Viens no balvu ieguvējiem
Viens no balvu ieguvējiem
Uzvarētājs tika noskaidrots finālā, kurā piedalījās pārsvarā kungi. Kaut arī starp labākajiem astoņiem metējiem bija arī divas dāmas, kas saņēma balvas par uzdrīkstēšanos. Taču absolūtais uzvarētājs bija viens – students Edijs, kas visādi atteicās paziņot savu uzvārdu. Kā jau solīts, Edijs saņēma 500 latus braucienam, savukārt UFO piedāvāja dodies uz Jelgavu un pārējo naudu notriekt. Freda variants bija doties uz Melnkalni.
Uzvarētājs Edijs aizmeta mobilo telefonu 54,9 metrus, kas ir diezgan tālu no rekorda (82 metri).

Sacensību rezultāti
Sacensību rezultāti

 
Atpakaļæ½ | Uz augļæ½u | Komentļæ½t (18)
Prev: Ziņas / Pirmais hi-end no Samsung
Next: PopSci / Pulkstenis un radiācija
© 2000-2024 Cietnis.lv.
c0ded by laacz
Hostingu piedāvā DEAC
Hardware piedāvā m79
php/mysql on redhat/apache
Statistika powered by counter.lv
Jebkuru materiālu pārpublicēšana vai izmantošana bez atsauces uz cietnis.lv
ir aizliegta. Izmantojot materiālus no cietnis.lv, pirms to darīt, ir nepieciešams
sazināties ar autoru un noskaidrot izmantošanas noteikumus.